Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Άγιον Όρος

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έφτασε στο Άγιον Όρος Η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στις Καρυές Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η μόνη ελπίδα που μας απέμεινε είναι η Παναγία» Στην Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αγίου Όρους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με την αδελφότητα της Μονής Γρηγορίου Ο Μακαριώτατος στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας

Στην Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αγίου Όρους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Το πρωί της Τετάρτης 9 Μαΐου 2018 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και η συνοδεία του επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου, η οποία βρίσκεται δίπλα από την Μονή Διονυσίου στην οποία διανυκτερεύει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η μόνη ελπίδα που μας απέμεινε είναι η Παναγία»

Με την κατανυκτική ορθρινή ακολουθία και Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ιβηριτικό Κελλίο της Αγίας Άννης στις Καρυές ξεκίνησε η δεύτερη μέρα παραμονής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Περιβόλι της Παναγίας μας. (περισσότερα…)

Η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στις Καρυές

Με κωδωνοκρουσίες και με όσα προβλέπει το τυπικό του Αγίου Όρους για τις επισκέψεις των Προκαθημένων στο Όρος του Άθω, έγινε δεκτός σήμερα στις Καρυές, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος από σήμερα επισκέπτεται με την εκλεκτή συνοδεία του το Περιβόλι της Παναγίας μας, για πρώτη φορά ως Προκαθήμενος. (περισσότερα…)

Εορτασμός Αγίας Ειρήνης στην Αστυνομία Κύπρου

Με λαμπρότητα εορτάζει και φέτος η Αστυνομία Κύπρου την προστάτιδά της, Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με τον Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Αγίας της του Θεού Σοφίας και Αγίας Ειρήνης, πλησίον του Αρχηγείου Αστυνομίας. (περισσότερα…)

Ο Μακαριώτατος στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας

Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα ολοκληρώνεται σήμερα η πενθήμερη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και της σεπτής συνοδείας του στα ηγιασμένα χώματα του γηραιού Άθωνα.  (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Προσκύνημα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου στο Άγιον Όρος

Την επιθυμία του να προσευχηθεί στην προστάτιδα και Έφορο του Αγιωνύμου Όρους Κυρία Θεοτόκο αλλά και να επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Διονυσίου και Γρηγορίου στο Άγιον Όρος, στις οποίες ηγουμενεύουν Κύπριοι ιερομόναχοι, έχει προγραμματίσει να εκπληρώσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στις αρχές του Μαΐου. (περισσότερα…)

Δείπνο ευχαριστίας απο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο

  Σε οικογενειακό αλλά και μεστό με συναισθηματική φόρτιση κλίμα, παρατέθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο δείπνο προς τιμήν όλων των εθελοντών και των μελών του ιεροψαλτικού χορού της Μονής Κύκκου, οι οποίοι έλαβαν μέρος, ο καθένας στη διακονία που του ανετέθη, στην πρόσφατη εκδήλωση με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 ετών αρχιερατείας του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου. (περισσότερα…)

Η Αποκαθήλωση του Κυρίου μας στην καρδιά της Λευκωσία

Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών από την πρωτεύουσα της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών και η τελετή Αποκαθηλώσεως του αχράντου Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην παλαιά Λευκωσία. (περισσότερα…)