Γεγονότα / Δραστηριότητες

Αγιασμός απο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στο Παγκύπριο Γυμνάσιο επ΄ ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό στο Παγκύπριο Γυμνάσιο με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2017-2018. Ο Μακαριώτατος μετά την τέλεση του Αγιασμού, στο σύντομο λόγο του απηύθυνε ευχές και νουθεσίες προς τους μαθητές. (περισσότερα…)

Εγκαίνια ψηφιδωτού από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στην Β΄Τεχνική Σχολή

Ο Άγιος Κασσιανός στην Β΄ Τεχνική Σχολή Ο Άγιος της Κύπρου που γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο της Μεσογείου. Ταξίδεψε με τα πρωτόγονα μέσα της εποχής του (4ου και 5ου αιώνα) προς τα πνευματικά κέντρα της έκφρασης του χριστιανισμού κατοχυρώνοντας την ορθόδοξη πίστη. Το ψηφιδωτό, το οποίο κοσμεί την είσοδο της Β΄ Τεχνικής Σχολής στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε μεσα στα πλαίσια του μαθήματος Θρησκευτικών από τον Πρωτ. Δημοσθένη Δημοσθένους και τους μαθητές του. Είναι ύψους σχεδόν δύο μέτρων και και στην εκτέλεσή του χρησιμοποιήθηκε η τεχνοτροπία της ψηφοθεσίας όπως είναι γνωστή ιδιαίτερα [...]

Το προσκύνημα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Ζάκυνθο

Ευρισκόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄ στη Ζάκυνθο, για να συμμετάσχει τον τριήμερο θερινό εορτασμό του Αγίου Διονυσίου (300 χρόνια μετά την Μετακομιδή Του από τα Στροφάδια στην πόλη της Ζακύνθου), επισκέφτηκε σήμερα -χάριν αναψυχής- διάφορα αξιοθέατα κοντά στην πόλη.  (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η Εκκλησία δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα σε κανένα πολίτη»

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να στηρίζει το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στην Παλώδια στην Λεμεσό, στο οποίο πλέον ανήκει το οικόπεδο όπου είναι κτισμένο το Νοσηλευτήριο, μετά τη δωρεά και μεταβίβασή του από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. (περισσότερα…)

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στη Λευκωσία (26 Ιουλίου 2016)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος και Αθληφόρου Παρασκευής στους δύο πανηγυρίζοντες ομώνυμους ναούς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. (περισσότερα…)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στην Αγλαντζιά και Μνημόσυνο των Πεσόντων Αγλαντζιωτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 (2 Ιουλίου 2017)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά.  (περισσότερα…)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ακριτική Εκκλησία του Αγίου Κασσιανού στην εντός των τειχών Λευκωσία (25 Ιουνίου 2017)

  Μέσα σε κλίμα ιερής κατάνυξης τελέσθηκε η Αρχιερατικη Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου την Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, στον πανέμορφο Ιερό Ναό του Αγίου Κασσιανού, (περισσότερα…)

Φιλαρμονικές και Χορωδίες έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Μακαριώτατο

Την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας (08.00΄), της Εθνικής Φρουράς (08.10΄), της ΕΛ.ΔΥ.Κ. (08.20΄) και  η χορωδία του Παγκυπρίου Γυμνασίου (10.10΄) έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στην Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος εγκωμίασε τις παραπάνω ομάδες για το έργο και την προσφορά τους και αναφέρθηκε στο σωτήριο νόημα και χαρμόσυνο μήνυμα της Ενανθρώπισης του Κυρίου. Ακολούθως, ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα, υγεία και ευτυχία στις οικογένεις των μελών της Αστυνομίας Κύπρου, της Εθνικής Φρουράς της ΕΛ.ΔΥ.Κ και στα παιδιά της χορωδίας [...]

Ο Μακαριώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ρεθύμνης  και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Κατόπιν της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος στην πόλη. Φτάνοντας έξω από τον ναό ανεπέμφθη δέηση και ο Μητροπολίτης μίλησε στο εκκλησίασμα ευχαριστώντας τον Πανάγαθο Θεό γιατί, με τις πρεσβείες του Αγίου Διονυσίου, [...]

Ο Μακαριώτατος προέστη του Πανηγυρικού εσπερινού με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω

Το εσπέρας της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου 2016, στην Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου τελέστηκε ο Πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω. Του Πανηγυρικού εσπερινού προέστη η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος (περισσότερα…)