Γεγονότα / Δραστηριότητες

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στην Αγλαντζιά και Μνημόσυνο των Πεσόντων Αγλαντζιωτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 (2 Ιουλίου 2017)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά.  (περισσότερα…)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ακριτική Εκκλησία του Αγίου Κασσιανού στην εντός των τειχών Λευκωσία (25 Ιουνίου 2017)

  Μέσα σε κλίμα ιερής κατάνυξης τελέσθηκε η Αρχιερατικη Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου την Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, στον πανέμορφο Ιερό Ναό του Αγίου Κασσιανού, (περισσότερα…)

Φιλαρμονικές και Χορωδίες έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Μακαριώτατο

Την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας (08.00΄), της Εθνικής Φρουράς (08.10΄), της ΕΛ.ΔΥ.Κ. (08.20΄) και  η χορωδία του Παγκυπρίου Γυμνασίου (10.10΄) έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στην Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος εγκωμίασε τις παραπάνω ομάδες για το έργο και την προσφορά τους και αναφέρθηκε στο σωτήριο νόημα και χαρμόσυνο μήνυμα της Ενανθρώπισης του Κυρίου. Ακολούθως, ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα, υγεία και ευτυχία στις οικογένεις των μελών της Αστυνομίας Κύπρου, της Εθνικής Φρουράς της ΕΛ.ΔΥ.Κ και στα παιδιά της χορωδίας [...]

Ο Μακαριώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ρεθύμνης  και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Κατόπιν της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος στην πόλη. Φτάνοντας έξω από τον ναό ανεπέμφθη δέηση και ο Μητροπολίτης μίλησε στο εκκλησίασμα ευχαριστώντας τον Πανάγαθο Θεό γιατί, με τις πρεσβείες του Αγίου Διονυσίου, [...]

Ο Μακαριώτατος προέστη του Πανηγυρικού εσπερινού με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω

Το εσπέρας της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου 2016, στην Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου τελέστηκε ο Πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω. Του Πανηγυρικού εσπερινού προέστη η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος (περισσότερα…)

Άφιξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Ζάκυνθο

Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ξεκινά αυριο (16/12) ο τριήμερος εορτασμός για την Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου, συμπληρώνοντας 299 χρόνια από την κοίμησή του. Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ξεχωριστή λαμπρότητα καθώς θα προεξάρχει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου (περισσότερα…)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε στους εθνοφρουρούς της Γραμμής κατάπαυσης του πυρός καλά Χριστούγεννα

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και εντεταλμένο κληρικό υπεύθυνο του Θρησκευτικού στο ΓΕΕΦ Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Χριστοδούλου (περισσότερα…)

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Aρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας στον Λυκαβηττό Λευκωσίας (5-6 Δεκεμβρίου 2016) – Εκκλησία της Κύπρου‏

Με κάθε ιεροπρεπή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Aρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας στον Λυκαβηττό Λευκωσίας. Το εσπέρα της Δευτέρας, 05 Δεκεμβρίου16, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον oμώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)

Τρισάγιο στον ανδριάντα του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε σήμερα, 7η Δεκεμβρίου 2016, τρισάγιο και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, (περισσότερα…)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στη Μόσχα

Το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος έφτασε στη Μόσχα με την ευκαιρία των 70ών γενεθλίων του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου. Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαϊας, ο Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος και ο Διάκονος π. Κυπριανός Κουντούρης. Την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, ο Μακαριώτατος συλλειτούργησε με τους Πατριάρχες Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, Σερβίας κ. Ειρηναίο, κ. Γεωργίας Ηλία, τους Αρχιεπισκόπους Πολωνίας κ. Σάββας, Αλβανίας κ. Αναστάσιος, Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ [...]