Γεγονότα / Δραστηριότητες

Κοπή Βασιλόπιτας στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’

Την παραδοσιακή βασιλόπιτα για το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄ ευλόγησε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Ιδρύματος Δρ. Ανδρέας Φυλακτού και το προσωπικό του Ιδρύματος. (περισσότερα…)

Κοπή Βασιλόπιτας στη μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία της Κύπρου

Το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε αγιασμό και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της μεγαλύτερης βαριάς βιομηχανίας στην Κύπρο, της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, στην αίθουσα εκδηλώσεών της στο Βασιλικό. (περισσότερα…)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευλογεί τη Βασιλόπιτα του Ούγγρου επενδυτή

Το πρωί της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος είχε φιλική συνάντηση στο αρχιεπισκοπικό γραφείο του με τον Ούγγρο επιχειρηματία - επενδυτή του μεγάλου έργου της Γεροσκήπου, ο οποίος επισκέφθηκε το Μακαριώτατο για να απευθύνει τις ευχές του και να ζητήσει τις ευλογίες του Μακαριωτάτου με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους. (περισσότερα…)

Επίσημος εορτασμός των Θεοφανείων στο Ζύγι

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εόρτασε φέτος η παραθαλάσσια Κοινότητα του Ζυγίου την εορτή των Θεοφανείων.  Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα, του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Τριμυθούντος (περισσότερα…)

Ο επίσημος εορτασμός των Θεοφανείων στο Ζύγι (6 Ιανουαρίου 2018)

Το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018, θα εορταστούν τα Άγια Θεοφάνεια σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου και θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων. Επίκεντρο των εορτασμών θα είναι ο ιερός ναός Αποστόλου Βαρνάβα στο Ζύγι, όπου η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και ακολούθως θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό, συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα. (περισσότερα…)

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μακαριώτατο από τη χορωδία της Θεολογικής Σχολής Κύπρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρωμηοσύνη»

Παραδοσιακά τραγούδια και χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Κύπρου και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρωμηοσύνη» στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄. Ο  Μακαριώτατος δέχθηκε τους φοιτητές, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους καθηγητές τους, και τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου στο Μέγα Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής και με ιδιαίτερη ευαρέσκεια παρακολούθησε την άριστη εκτέλεση των παραδοσιακών ύμνων και καλάντων. Οι ύμνοι συνοδεύονταν και από όργανα, συνδυασμός που προσέφερε ένα ωραίο μελωδικό άκουσμα σε όσους είχαν την τύχη να παρευρεθούν εκείνη [...]

Επισκέψεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου σε νοσοκομεία

Με την ευκαιρία των εορτών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τη σύζυγο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Άντρη Αναστασιάδη και τον Υπουργό Υγείας κ. Γιώργο Παμπορίδη, επισκέφθηκαν νοσοκομεία της Λευκωσίας για να ευχηθούν στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, να εκφράσουν ένα λόγο παρηγοριάς αλλά και να προσφέρουν δώρα προς όλους τους νοσηλευόμενους των νοσοκομείων. Από το πρωί ξεκίνησαν την περιοδεία με το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Μακάρειο Νοσοκομείο και το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, φέρνοντας στους ασθενείς το μήνυμα της στοργής και της αγάπης του Κράτους [...]

Ευλογίες και δώρα εν όψει των εορτών του Δωδεκαημέρου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο σε αξιωματικούς και στρατιώτες που υπηρετούν στα φυλάκια

Στο πλευρό των στρατιωτών που υπηρετούν στα φυλάκια της πράσινης γραμμής βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του, εν όψει των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων και της Θείας Επιφανείας. (περισσότερα…)

Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στο Συνοικισμό Στρόβολος 3

Το εσπέρας της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2017 παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Ο ιερός ναός του Αποστόλου Ανδρέου στον Συνοικισμό Στρόβολος 3, ήταν κατάμεστος από το πλήθος των πιστών που προσέτρεξε να προσευχηθεί στον πρώτο κατὰ τὴν κλήση Απόστολο της Εκκλησίας. (περισσότερα…)

Αγιασμός απο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στο Παγκύπριο Γυμνάσιο επ΄ ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό στο Παγκύπριο Γυμνάσιο με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2017-2018. Ο Μακαριώτατος μετά την τέλεση του Αγιασμού, στο σύντομο λόγο του απηύθυνε ευχές και νουθεσίες προς τους μαθητές. (περισσότερα…)