Γεγονότα / Δραστηριότητες

Με λαμπρότητα εόρτασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τα Ονομαστήρια του

 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην παλαιά Λευκωσία, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος άγει τα σεπτά ονομαστήριά του. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ (13 Νοεμβρίου 2018)

Σήμερα, 13 Νοεμβρίου 2018, η Αποστολική και Παλαίφατη τοπική μας Εκκλησία σεμνύνεται με την ευκαιρία των σεπτών ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου Προκαθημένου Αυτής, Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄. (περισσότερα…)

Πανηγυρικός Εσπερινός για τα Ονομαστήρια του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου

  Με την παρουσία πλήθους ιεραρχών, κληρικών και πιστών και με βυζαντινή ιεροπρέπεια, τελέστηκε το εσπέρας της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου 2018, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Ονομαστήρια της Α.Μ. του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου

Τήν Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, ἄγει τά ὀνομαστήριά του ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Τή Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, στίς 4:30΄μ.μ. θά τελεστεῖ Πανηγυρικός Ἑσπερινός τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου στόν Καθεδρικό Ναό Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου. Τῆς  ἀκολουθίας τοῦ Ἑσπερινοῦ θά προστεῖ ὁ Μακαριώτατος. (περισσότερα…)

Συμπλήρωση δωδεκαετούς πρωθιεραρχίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ (Εκλογή: 5 Νοεμβρίου και Ενθρόνιση: 12 Νοεμβρίου 2006)

Η Αποστολική και Παλαίφατη τοπική μας Εκκλησία σεμνύνεται σήμερα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δωδεκαετούς πολύκαρπης πρωθιεραρχίας του Μακαριωτάτου Προκαθημένου Αυτής. Τούτα τα έτη με την εμπειρία που μάς επιφύλαξε ο Παντοκράτορας Θεός, (περισσότερα…)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και πάλι στα καθήκοντα του

Δυνατός και ανανεωμένος επέστρεψε στα καθήκοντά του το πρωί της Τετάρτης 31ης Οκτωβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, μετά από τη δεκαπενθήμερη απουσία του στο Λονδίνο, όπου είχε υποβληθεί σε λαπαροσκοπική αφαίρεση δύο ογκιδίων από το συκώτι. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: «Δεν αισθάνομαι ασθενής». Ο Μακαριώτατος επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2018

Δυνατός και έτοιμος για την επιστροφή του στην πατρίδα και στα καθήκοντά του δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’, σε συνέντευξη στο ξενοδοχείο του Λονδίνου όπου αναρρώνει μετά από τη λαπαροσκοπική αφαίρεση δύο ογκιδίων από το συκώτι. (περισσότερα…)

Θερμές ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Τις θερμές ευχές του για ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της πολύτιμης υγείας του εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος, βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου αναρρώνει από την χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη τις προηγούμενες ημέρες. (περισσότερα…)

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος αναρρώνει ομαλά. Έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος έλαβε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2018 εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Λονδίνο, όπου υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική επέμβαση, για αφαίρεση δύο ογκιδίων από στο συκώτι την περασμένη Τρίτη 16 Οκτωβρίου. (περισσότερα…)

Σταθερή ανάκαμψη της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου μετά την επιτυχή επέμβαση την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018, στο Λονδίνο.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος εισήχθη στην  Κλινική The London Clinic στις 16 Οκτωβρίου 2018 υπό τη φροντίδα του καθηγητή Long Jiao και του καθηγητή Πάρη Τέκκη. Έχει υποβληθεί σε επιτυχή 3ωρη ρομποτικά υποβοηθούμενη αριστερή ηπατεκτομή και τμηματεκτομή στο δεξιό λοβό του ήπατος (μεταστεκτομή) δύο μικρών μεταστάσεων. Επιτόπια εύκαμπτη σιγμοειδοσκόπηση κατέδειξε ένα μικρό πολύποδα πάνω από την αναστόμωση ο οποίος αφαιρέθηκε. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. (περισσότερα…)