Μνήμη του Οσίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά (+1805) (17 Απριλίου) Μνήμη του Οσίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά (+1805) (17 Απριλίου)
Μνήμη του Οσίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά (+1805) (17 Απριλίου)
Περισσότερα Μνήμη του Οσίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά (+1805) (17 Απριλίου)
Μέγας Κανόνας του Αγίου Ανδρέα Κρήτης Μέγας Κανόνας του Αγίου Ανδρέα Κρήτης
Μέγας Κανόνας του Αγίου Ανδρέα Κρήτης
Περισσότερα Μέγας Κανόνας του Αγίου Ανδρέα Κρήτης
Χαιρετισμός Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου στην παρουσίαση του βιβλίου «Εξόριστοι για την Ελευθερία: Αγωνιστές της ΕΟΚΑ στις Βρετανικές φυλακές και η Κύπρο – Ιρλανδική συνεργασία» (10 Απριλίου 2024) Χαιρετισμός Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου στην παρουσίαση του βιβλίου «Εξόριστοι για την Ελευθερία: Αγωνιστές της ΕΟΚΑ στις Βρετανικές φυλακές και η Κύπρο – Ιρλανδική συνεργασία» (10 Απριλίου 2024)
Χαιρετισμός Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου στην παρουσίαση του βιβλίου «Εξόριστοι για την Ελευθερία: Αγωνιστές της ΕΟΚΑ στις Βρετανικές φυλακές και η Κύπρο – Ιρλανδική συνεργασία» (10 Απριλίου 2024)
Περισσότερα Χαιρετισμός Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου στην παρουσίαση του βιβλίου «Εξόριστοι για την Ελευθερία: Αγωνιστές της ΕΟΚΑ στις Βρετανικές φυλακές και η Κύπρο – Ιρλανδική συνεργασία» (10 Απριλίου 2024)
Μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ησυχαστού (18 Απριλίου) Μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ησυχαστού (18 Απριλίου)
Μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ησυχαστού (18 Απριλίου)
Περισσότερα Μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ησυχαστού (18 Απριλίου)
Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου κατά την έναρξη των Ημερίδων του Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα θρησκευτικά και πολιτιστικά μονοπάτια της Κύπρου (2023-2024) Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου κατά την έναρξη των Ημερίδων του Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα θρησκευτικά και πολιτιστικά μονοπάτια της Κύπρου (2023-2024)
Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου κατά την έναρξη των Ημερίδων του Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα θρησκευτικά και πολιτιστικά μονοπάτια της Κύπρου (2023-2024)
Περισσότερα Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου κατά την έναρξη των Ημερίδων του Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα θρησκευτικά και πολιτιστικά μονοπάτια της Κύπρου (2023-2024)

Επικαιρoτητα

Μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ησυχαστού (18 Απριλίου)

Σήμερα, 18 Απριλίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των αγίων Σάββα του Στρατηλάτου (του Γότθου), του Πατριάρχου Κυρίλλου Κωνσαντινουπόλεως, Ιωάννου του Νεομάρτυρος του εξ Ιωαννίνων  (1526), Κοσμά επισκόπου Χαλκηδόνος και του Οσίου Ιωάννου, μαθητή του Αγίου Γρηγορίου του Δεκαπολίτου, τον οποίο η Εκκλησία τιμά στις 20 Νοεμβρίου.

Print Friendly, PDF & Email

Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου στην Έκθεση «Travel Expo Cyprus 2024» (19-21 Απριλίου)

Κατόπιν προσκλήσεως του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου θα συμμετέχει στην Έκθεση «Travel Expo Cyprus 2024» (Περίπτερο 126), η οποία ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή, 19 Απριλίου (ώρες 16.00-22.00) και θα παραμείνει ανοικτή το Σάββατο, 20 Απριλίου (ώρες 16.00-22.00) και την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 (ώρες 15.00-21.00) […]

Print Friendly, PDF & Email

Μνήμη του Οσίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά (+1805) (17 Απριλίου)

Σήμερα, Τετάρτη του Μεγάλου Κανόνος και η Εκκλησία εορτάζει μνήμη του ιερομάρτυρος Συμεών του εν Περσίδι και των συν αυτώ, του Αγίου Αγαπητού πάπα Ρώμης και του Οσίου Μακαρίου του Νοταρά (+1805), ο οποίος γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1731 μ.Χ.

Print Friendly, PDF & Email

Μέγας Κανόνας του Αγίου Ανδρέα Κρήτης

Σήμερα το πρωί τελείται η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και το απόγευμα μαζί με το Μικρό Απόδειπνο ψάλλεται ο Μέγας Κανόνας του Αγίου Ανδρέα Κρήτης.

Print Friendly, PDF & Email

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 21-27 Απριλίου 2024

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Τυχικός την Κυριακή 21 Απριλίου θα συλλειτουργήσει με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Μούταλλο. Την Τετάρτη 24 Απριλίου θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Μέσα Χωριό. Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία […]

Print Friendly, PDF & Email

Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής της Ιεράς Νήσου Πάτμου

Στην αγιοκατάταξη του γέροντα Αμφιλοχίου Μακρή της Πάτμου, προχώρησε στις 29 Αυγούστου 2018 μ.Χ. η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής (κατά κόσμον Αθανάσιος Μακρής) γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1889 μ.Χ. στην Πάτμο.

Print Friendly, PDF & Email

Προσκύνημα στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Στρογγυλού, στον κάμπο της Μεσαορίας (14/4/2024)

Με συγκίνηση και σεμνότητα οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της κοινότητας Στρογγυλού της Αμμοχώστου, στον κατεχόμενο κάμπο της Μεσαορίας, εκκλησιάστηκαν για τρίτη φορά από το 1974, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, τη Δ’ Κυριακή των Νηστειών, 14 Απριλίου 2024, το πρωί. Η κοινότητά μας τιμά την Παναγία μας, την Οσιοπαρθενομάρτυρα Παρασκευή και την Μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα.

Print Friendly, PDF & Email

Μνήμη των αγίων Αγάπης, Ειρήνης και Χιονίας (16 Απριλίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των αγίων γυναικών Αγάπης, Ειρήνης και Χιονίας. Έζησαν στη Θεσσαλονίκη και μαρτύρησαν στα χρόνια των σκληρών διωγμών του 4ου αιώνα μ.Χ. Για να διαφυλάξουν την πίστη τους, κατέφυγαν σε «όρος υψηλό» κοντά στη Θεσσαλονίκη. Στο καταφύγιό τους αυτό τις επισκέφθηκε και η αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια και τις […]

Print Friendly, PDF & Email

Μνήμη του Οσίου Αμφιλοχίου Μακρή (16 Απριλίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του νέου Οσίου Αμφιλοχίου Μακρή. Ο Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής, του οποίου η διαπίστωση και διακήρυξη της αγιότητας έγινε στις 29 Αυγούστου 2018, γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1889 στην Πάτμο.

Print Friendly, PDF & Email

Διάλεξη στο Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής (16 Απριλίου 2024)

Το Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής πραγματοποιεί την Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 και ώρα 07.00 μ.μ., στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό, διάλεξη με τίτλο «Προστατεύοντας σύγχρονα συστήματα και υπηρεσίες». Εισηγητής θα είναι ο κ. Αντρέας Διονυσίου, Υποψήφιος Διδάκτωρ στην Επιστήμη Υπολογιστών του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.   […]

Print Friendly, PDF & Email

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου – Χριστιανικοί Σύνδεσμοι Γυναικών: Εκδήλωση μνήμης «50 χρόνια Κατοχής- Πάθη και Ανάσταση- Λόγος και Μέλος» (26 Απριλίου 2024)

Δελτίο τύπου Οι Χριστιανικοί Σύνδεσμοι Γυναικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, με αφορμή τα πενήντα χρόνια από τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, σας προσκαλούν στην εκδήλωση μνήμης “50 Χρόνια Κατοχής- Πάθη και Ανάσταση- Λόγος και Μέλος” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 και ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα […]

Print Friendly, PDF & Email

Πρόγραμμα Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου: Ημερίδα Επαρχίας Λευκωσίας (18 Απριλίου 2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην παρουσίαση των εργασιών που εκπόνησαν τα συμμετέχοντα Σχολεία της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας στο πρόγραμμα Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου. Κεντρικό θέμα των παρουσιάσεων είναι: Εκκλησίες και Μνημεία της κατεχόμενης Λευκωσίας Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, στο Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ […]

Print Friendly, PDF & Email

Πρόγραμμα Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου: Ημερίδα Επαρχίας Λεμεσού (16 Απριλίου 2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και το Λύκειο Πολεμιδιών σας προσκαλούν στην Ζ΄ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ στο πλαίσιο του προγράμματος “Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου”. Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 Ώρα 09.45 π.μ. – 12.45 […]

Print Friendly, PDF & Email

Πρόγραμμα Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου: Ημερίδα Επαρχίας Πάφου (15 Απριλίου 2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Τα σχολεία της επαρχίας Πάφου σας προσκαλούν σε Ημερίδα με θέμα «Τα θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία της κατεχόμενης Μόρφου» στο πλαίσιο του Προγράμματος: Μαθητικές Περιηγήσεις στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου 2023-2024.

Print Friendly, PDF & Email

Μνήμη του Αγίου Κρήσκεντος (15 Απριλίου)

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη του αγίου Κρήσκεντος. Των Ιερομαρτύρων Λεωνίδου επισκόπου Αθηνών και Θεοδώρου πρεσβυτέρου. 

Print Friendly, PDF & Email

Μνήμη των Μαρτύρων γυναικών Αναστασίας και Βασιλίσσης (15 Απριλίου)

Σήμερα, 15 Απριλίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων γυναικών Αναστασίας και Βασιλίσσης.

Print Friendly, PDF & Email

Μνήμη του Νεομάρτυρος Δημητρίου του Πελοποννησίου (14 Απριλίου)

Σήμερα, μαζί με τον αναστάσιμο χαρακτήρα της ημέρας,  η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Ιωάννη της Κλίμακος. Η εξέχουσα θέση που κατέχει στην Ορθόδοξη Παράδοση ώθησε τους Αγίους πατέρες μας να ορίσουν ως ημέρα τιμής, πέρα από την 30ή Μαρτίου, και την τέταρτη Κυριακή των Νηστειών, δηλ. τη σημερινή Κυριακή, ώστε, μέσα από τους […]

Print Friendly, PDF & Email

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 12-14 Απριλίου 2024

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, θα χοροστατήσει και κηρύξει κατά την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών και θα αναγνώσει την Δ΄ Στάση αυτών στον Ιερό Ναό Αποστόλου Μάρκου στον Αρχάγγελο. Την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα. O […]

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email