Θέματα/Γεγονότα/Δραστηριότητες

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο

Πανηγυρικά και περίλαμπρα εόρτασε απόψε, με αρχιερατικό εσπερινό, η Ιερά Μονή τού Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο, το κλέος των Λευκάρων και της Κύπρου το καύχημα, τον ισόβιο ασκητή και της νηστείας εραστή, τον μελίρρυτο εγκωμιαστή και ζηλευτό ερμηνευτή, τον ποιητικότατο στη σύνθεση κατανυκτικών στιχηρών και δημιουργό πλήθους εγκωμιαστικών ύμνων για δεσποτικές εορτές, τον ερμηνευτή του ιερού ψαλτηρίου και εγκωμιάσαντα πολλούς βίους των Αγίων μας, τον όσιο Νεόφυτο τον Έγκλειστο. (περισσότερα…)

Ρασοευχή μοναχού από τον Κιτίου Νεκτάριο στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο

Με ένα ακόμη μέλος να προστίθεται στην συνοδεία αξιώθηκε η κοινοβιακή αδελφότητα τής Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο. Ο νέος μοναχός, π. Παντελεήμων, εκάρη μοναχός από τον προσκληθέντα Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο, κατά την Θεία Λειτουργία τής Κυριακής 9ης Αυγούστου στο Καθολικό τής Μονής. Συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος τής Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, οι ιερομόναχοι τής Μονής Αρχιμ. Αλέξιος και Νεόφυτος καθώς και επισκέπτες κληρικοί. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου (18 Ιουνίου 2020)

Με σεμνότητα και τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια, εόρτασε την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων και Ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Νεοφύτου κ. Λεόντιος την ονομαστική του εορτή, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Λεοντίου. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου (17-18/06/2020)

Όπως είναι γνωστό στις 18 Ιουνίου η Αγία Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Λεοντίου. Τη Τετάρτη, 17 Ιουνίου, στις 6:00 μ.μ, θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός στον ομώνυμο ιερό ναό του (περισσότερα…)

Με λαμπρότητα ο Εσπερινός της Παναγίας στην πανηγυρίζουσα Μονή του Αγίου Νεοφύτου

Πλήθος πιστών από όλη την Κύπρο, κατευθύνει τα διαβήματά του στην επαρχία Πάφου ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, αφού σε συνδυασμό με τον δροσερότερο συγκριτικά καιρό με τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού μας, τρεις ιερές Μονές της επαρχίας, η του Αγίου Νεοφύτου, η της Τροοδιτίσσης και της Χρυσορροϊατίσσης πανηγυρίζουν κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και αποτελούν πόλο έλξης πολλών προσκυνητών. Πολλοί συρρέουν ευλαβικά στις πανηγυρίζουσες Ιερές Μονές για να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και να συμψάλλουν τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους της Εορτής. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου (18 Ιουνίου 2018)

  Με τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και σεμνότητα, στον Ιερό Ναό Αγίου Λεοντίου στο Μετόχιο της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου στο Ανατολικό Πάφου, εόρτασε και φέτος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων και Ηγούμενος της Μονής του Αγίου Νεοφύτου κ. Λεόντιος την ονομαστική του εορτή, με την ευκαιρία της μνήμης του αγίου ενδόξου μάρτυρος Λεοντίου. Της Ευχαριστηριακής Σύναξης προέστη ο Θεοφιλέστατος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μονής και της Μητροπόλεως Πάφου και το διάκονο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μιχαήλ Νικολάου. Καλλίφωνοι ιεροψάλτες απέδωσαν με κατάνυξη και ευλάβεια τους κατάλληλους για την εορτή ύμνους, τόσο στην [...]

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Χαρίτωνος Εγκλειστριώτης

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νεοφύτου Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος και η περι αυτόν αδελφότητα ανακοινώνουμε με θλίψη την κοίμηση του Αρχιμανδρίτη Χαρίτωνος Εγκλειστριώτου, σε ηλικία 62 ετών και ευχόμαστε όπως ο Θεός αναπάυσει την ψυχή του. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου (18 Ιουνίου 2017)

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Νεοφύτου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα (περισσότερα…)

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου (24 Ιανουαρίου 2017)

Με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νεοφύτου στις 23 Ιανουαρίου 2017. Συγκεκριμένα η ανάμνηση της θαυμαστής διάσωσης του Οσίου Νεοφύτου από βέβαιο θάνατο. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου

Σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, ημέρα μνήμης του μεγαλομάρτυρος Λεοντίου και των συν αυτώ, και του εν αγίοις πατρός ημών Λεοντίου Επισκόπου Νεαπόλεως Κύπρου, άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο. (περισσότερα…)