Διάλεξη με θέμα: Ο Άγιος Δημητριανός, Επίσκοπος Κυθρέας και η Βυζαντινή Κύπρος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Το Κέντρο Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σας προσκαλεί στην διάλεξη του   Δρος Στέφανου Ευθυμιάδη Καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου την Πέμπτη 9 Μαϊου 2019 και ώρα 7:30 μμ με θέμα: Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΘΡΕΑΣ ΚΑΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΥΠΡΟΣ (περισσότερα…)

ΛΒ΄ Συνέδριο ΧΕΚΕ με θέμα «Ο Όσιος Ιάκωβος ο εν Ευβοία ο Τσαλίκης»

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και η ώρα 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το ΛΒ Συνέδριο της Χ.Ε.Κ.Ε.,σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Κοινοτικών Συμβουλίων Δευτεράς με θέμα: «Ο Όσιος Ιάκωβος ο εν Ευβοία ο Τσαλίκης». (περισσότερα…)

Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τα Ψηφιακά Μέσα και την Ορθόδοξη Ποιμαντική, “Ύδωρ Ζων”

  Άρχισε τις εργασίες του στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι, το Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τα Ψηφιακά Μέσα και την Ορθόδοξη Ποιμαντική, "Ύδωρ Ζων" με τίτλο "Η Ψηφιακή Οικουμένη ως χώρος επαν-έκφρασης της Πεντηκοστής και του "ζώντος λόγου" του Αποστόλου Παύλου". Στις τέσσερις ημέρες του Συνεδρίου (18-21 Ιουνίου 2018) θα παρουσιαστούν δεκάδες εργασίες από ορθόδοξους ομιλητές, με στόχο την κατάθεση εμπειριών των διακονητών του Ευαγγελίου στα Ψηφιακά μέσα, για να καταρτιστούν σαφείς ποιμαντικές και τεχνικές κατευθύνσεις στη χρήση τους.  Από την Κύπρο συμμετέχει στο Συνέδριο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, [...]

Την έναρξη του 9ου Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου στο Μουσείο της Ακρόπολης κήρυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

«Ήδη από την έναρξη της ενασχόλησής μας με οικολογικά θέματα, υπογραμμίσαμε τη συνάφεια των περιβαλλοντικών και των κοινωνικών προβλημάτων, ως και την ανάγκη να προσεγγίζονται αυτά σε συνάρτηση το ένα με το άλλο και με συνεργασία όλων. (περισσότερα…)

Εκδήλωση με θέμα: «Χριστιανική Τέχνη-Συλλογή Χριστοφόρου»

To βράδυ, της 26ης  Οκτωβρίου, στο Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς στις Βρυξέλλες, συνδιοργανώθηκε, από το εν λόγω Γραφείο και το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ, εκδήλωση παρουσίασης του δίγλωσσου τόμου (ελληνικά & αγγλικά) «Χριστιανική Τέχνη. Συλλογή Χριστοφόρου» με εισαγωγικά κείμενα Νέλλης Κυριαζή. Ο τόμος αυτός εξεδόθη με την ευκαιρία της παρουσίασης της συλλογής αυτής από 10 Μαρτίου έως 12 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο εκδηλώσεων «Πάφος. Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017». (περισσότερα…)

Επιστημονική Ημερίδα Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με θέμα “Ταυτότητα Φύλου” (14 Οκτωβρίου 2017)

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 Ώρα 10:00 π.μ. - 13:00 μ.μ. Κέντρο Μελετών Ι.Μονής Κύκκου, Αρχάγγελος Θα συντονίζει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος    

Ομιλία με θέμα: “Ξέρεις με τι παίζει το παιδί σου;” (12 Νοεμβρίου 2017)

Οµιλήτρια: Έλενα Αντωνίου, ερευνήτρια Κυριακή, 12 Νοεµβρίου 2017, Ώρα 19:00΄ Αίθουσα Ιδρύµατος “Άγιος Νεκτάριος”, Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, Αγλαντζιά

Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «150 χρόνια από τα εγκαίνια του καθολικού της Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία» (3-4 Νοεμβρίου 2017)

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ  Α. Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ  Β΄ ΣΤΟ Γ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ. (περισσότερα…)