Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Μητροπολίτης Λεμεσού

Ονομαστήρια του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Αθανασίου (18 Ιανουαρίου 2017)

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιανουαρίου 2017

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού με πολύ περίσκεψη και σοβαρότητα, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των καιρών και το βάρος της ευθύνης των αρχόντων του τόπου μας για τις τόσο καθοριστικές ώρες που διερχόμαστε για το μέλλον της πατρίδας μας, καλεί όλους τους πιστούς σε συστράτευση προσευχής. (περισσότερα…)

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού (21 Δεκεμβρίου 2016)

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού 2016 "Να τα πούμε;" με παραδοσιακά κάλαντα και ύμνους του Δωδωκαημέρου Συμμετέχουν οι χορωδίες "Ρωμανός ο Μελωδός" & "Ανατολή" και το Μουσικό Σχήμα Παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Χειροτονία νέου διακόνου Παναγιώτη Ελπιδοφόρου

Μεσούσης της νηστείας των Χριστουγέννων τελέστηκε το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής θεία λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του Παναγιώτη Ελπιδοφόρου. (περισσότερα…)

Μητροπολίτης Λεμεσού: Το θείο θέλημα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, στο ενοριακό αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής. (περισσότερα…)

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού συμμετείχε στους εορτασμούς της Αγ. Παρασκευής Επιβατηνής στο Ιάσιο της Ρουμανίας

Την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2016 το πρωί, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μετέβει στο Ιάσιο της Ρουμανία για τους εορτασμούς της Αγίας Παρασκευής Επιβατινής, έπειτα από πρόσκληση, όπου μετέφερε μαζί του και τα άγια λείψανα του Αγίου Νεόφυτου του Εγκλειστου. Τον Πανιερώτατο υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης μαζί με συνοδεία ιερέων. Μετά την υποδοχή του Μητροπολίτη Λεμεσού στο Ιάσιο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτοσανίου κ. Καλλίνικοςτέλεσε ευχαριστήρια δοξολογία και στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης ευχαρίστησε τον [...]

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Λειτουργίες – Κηρύγματα 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον ιερό Ναό Παναγίας στη κοινότητα Ζανατζιάς. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Πανήγυρη Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Στις 24 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος και ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 22-31 Αυγούστου 2016

Αγρυπνία με την ευκαιρία της αποδόσεως της κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και της μνήμης του Αγίου Ειρηναίου επισκόπου Λουγδούνου θα τελεσθεί απόψε στις 8:30 στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας στην Αγία Φύλα. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το Ιερό λείψανο του Αγίου Ειρηναίου επισκόπου Λουγδούνου. Αγρυπνία με την ευκαιρία της αποδόσεως της κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τελεσθεί στο παρεκκλήσιο του Αγίου Μάμαντος που βρίσκεται παρά τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ. Από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά [...]

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού λειτούργησε στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας

Με την ευκαιρία της έλευσης του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά της Κριμαίας από την μονή του Αγίου Παϊσίου του Βελισκόφσκι στην Κριμαία στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας εκτίθεντο προς προσκύνηση τεμάχιο από τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού. Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού