ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΙΤΟΥΛΑΡΙΟΙ

Εορτολόγιο 2020 Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Εκκλησιαστικών Επιτροπών Διαμερίσματος Μεσαορίας)

Οι εκκλησιαστικές Επιτροπές του (Διαμερίσματος Μεσαορίας) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου κυκλοφορούν το Εορτολόγιο 2020. Εφέτος το Εορτολόγιο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα επίσκοπο Τριμυθούντος, τη ζωή και τα θαύματά του. (περισσότερα…)

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λυκαβηττού στη Λευκωσία (6 Δεκεμβρίου 2019)

Ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λυκαβηττού της Λευκωσίας τίμησε, με εκκλησιαστική λαμπρότητα, τον προστάτη Άγιό του, τον Νικόλαο των Μύρων της Λυκίας. (περισσότερα…)

Η κοινότητα Βατυλής εόρτασε την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Νικόλαο στην προσφυγιά (3-4 Δεκεμβρίου 2019)

Οι Βατυλιώτες συνάχθηκαν και φέτος στην προσφυγιά για να εορτάσουν τα Νικολοβάρβαρα. Την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος, στην Κοφίνου. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι Παλαικυθρίτες τίμησαν την Αγία Αικατερίνη και τέλεσαν τα Μνημόσυνα της κοινότητάς τους (24 Νοεμβρίου 2019)

Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατουμένου από τους Αρχιμανδρίτη Παναγιώτη Χριστοδουλου, Οικονόμο Μηνά Θεοδούλου από το Παλαίκυθρο, και Πρωτοπρεσβύτερο Χρίστο Χρίστου, ο οποίος κατάγεται από το Μαραθόβουνο. Ανάμεσα στους πιστούς που συνάχθηκαν στον Ιερό Ναό παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Χρίστος Πιτταράς, ο οποίος και εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο, ο Δήμαρχος Κυθρέας, η Κοινοτάρχης Παλαικύθρου, ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Δημητρίου και ο Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Μαυρίδης, εκπρόσωποι κομμάτων, σωματείων και οργανωμένων συνόλων και τα μέλη της Εκκλησιαστικής [...]

Πανηγυρικός Εσπερινός στο μετόχι της Ιεράς Μονής Σινά στη Λευκωσία

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα σε πανηγυρικό περιβάλλον τελέστηκε την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, στο μετόχι της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά, στη Λευκωσία. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. (περισσότερα…)

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης του Γυμνασίου Γερίου (25 Νοεμβρίου 2019)

Με την παρουσία και τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου Ιωνά και Κωλοκάσι Γερίου τελέστηκε την Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της ενορίας Αγίου Μηνά Γερίου. (περισσότερα…)

Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά

Την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου συμπαστατούμενος από τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Λίνο Πετρίδη και π. Χρίστο Γρηγορίου. (περισσότερα…)

Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο πανυγηρίζον παρεκκλήσι του Λυκείου Κύκκου Α΄ (20-21 Νοεμβρίου 2019)

Τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ναό του Σολωμόντος εόρτασαν οι καθηγητές και οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου Α΄, στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου. (περισσότερα…)

Μνημόσυνο των ηρώων της Αγλαντζιάς του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1955-59 στον ι.ν. Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς

Την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε το Μνημόσυνο των ηρώων της Αγλαντζιάς που έπεσαν μαχόμενοι κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59, Κυριάκου Καραολή, ιερέως π. Αθανασίου Χριστοδούλου, Θάσου Ηλία και Χαράλαμπου Ιωάννου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς. (περισσότερα…)

Χαιρετισμός του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019     Ευχαριστώ για την πρόσκληση να παραστώ στη σημερινή Γενική Συνέλευσή σας και να απευθύνω σύντομο χαιρετισμό. Ευθύς εξαρχής επιδαψιλεύω προς όλους τις ευλογίες της Εκκλησίας μας και σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Χρυσοστόμου. Αναμφίβολα ο κάθε άνθρωπος ερχόμενος στον κόσμο τούτο, σύμφωνα με την ιστορία της ανθρωπότητας, επιθυμεί να διαμορφώσει τη δική του προσωπικότητα και ταυτότητα. Αναζητά τρόπους καλλιέργειας των αξιών δημιουργικά. Η κάθε επιλογή του ανθρώπου, όταν εμφορείται [...]