Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Β΄ Διασκεπτική Συνάντηση για το Κυπριακό της Επιτροπής των Δέκα

Β΄ Διασκεπτική Συνάντηση για το Κυπριακό της Επιτροπής των Δέκα Η Επιτροπή των Δέκα, που αποτελείται από διπλωμάτες και ειδικούς επιστήμονες με μακρά και βαθιά γνώση του Κυπριακού, συνέρχονται, το Σάββατο, 1η Ιουλίου, στο Ξενοδοχείο Άγιος Γεώργιος, Χλώρακα, στην Πάφο, σε Β΄ Διασκεπτική Συνάντηση, με τη στήριξη και τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου. Στόχος της Συναντήσεως είναι η ανάλυση και η συζήτηση από κοινού των τρεχουσών εξελίξεων, εν όψει ιδίως της Β΄ Πενταμερούς Διασκέψεως της Γενεύης. Στη Συνάντηση θα συμμετάσχουν και θα καταθέσουν εισηγήσεις: Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος ε.α., πρώην Γενικός Επιθεωρητής Ελληνικού [...]

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Ανακοίνωση – Πρόσκληση στον Εσπερινό για τον εορτασμό των Απ. Παύλου και Βαρνάβα (29 Ιουνίου 2017 στις 7:30 μ.μ.)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Με την ευκαιρία της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και εις ανάμνησιν της επετείου της επίσκεψης και του κηρύγματος των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου στην Πάφο θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 25-29 Ιουνίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 25 Ιουνίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοαιματούσης στη Χλώρακα όπου θα προστεί και του μνημοσύνου των ηρώων της κοινότητας. (περισσότερα…)

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 18 Ιουνίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 18 Ιουνίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στο Μέσα Χωριό όπου θα προστεί και του εθνικού μνημοσύνου των ηρώων της κοινότητας. (περισσότερα…)

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Άφιξη Ιερών Λειψάνων Οσίου Βαρνάβα Του Εν Βάση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, θα τελεστεί εσπερινός στις 7.30μ.μ. στο παρεκκλήσιο του Αγ. Γεωργίου Αγριδιών στην Πάφο. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 10-11 Ιουνίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το προσεχές Σάββατο 10 Ιουνίου θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Μεσόγη. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 4-8 Ιουνίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 4 Ιουνίου θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πέγεια. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 28 Μαΐου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 28 Μαΐου θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου.  (περισσότερα…)

Ομιλία Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιου. Η Σοφία του Θεού και ο Ναός της του Θεού Σοφίας

Η Σοφία του Θεού και ο Ναός της του Θεού Σοφίας  Του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου Λευκωσία 8.5.2017   Ευχαριστώ τον Μακαριώτατο, τους ιερείς και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Στροβόλου που με κάλεσαν σ’ αυτή την εκδήλωση και μου ανάθεσαν τη διερεύνηση και παρουσίαση του θέματος ποιο Πρόσωπο τιμάται στους ναούς που φέρουν το όνομα «Αγία Σοφία» και πότε εορτάζει ένας τέτοιος ναός. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 7 Μαΐου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 7 Μαΐου θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο. (περισσότερα…)