Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 17-22 Δεκεμβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 17 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο. Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας στην Κοιλίνια.   Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου κ. Τυχικός την προσεχή Κυριακή 17 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Στατό όπου θα προστεί του μνημοσύνου του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄. Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει [...]

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Φιλολογικό Μνημόσυνο του Ανδρέα Ν. Μιτσίδη (24 Νοεμβρίου 2017)

Χαιρετισμός Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου στο φιλολογικό μνημόσυνο Ανδρέα Μιτσίδη Λευκωσία, 24 Νοεμβρίου 2017 Η Ιερά Μητρόπολη Πάφου, με την αποψινή σεμνή τελετή, αποτίει ελάχιστο φόρο τιμής σε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, τον μακαριστό Ανδρέα Μιτσίδη, ο οποίος δρώντας στα μετόπισθεν, συνέβαλε, όσο λίγοι, στην προβολή, για χρόνια πολλά, της Εκκλησίας της Κύπρου στο παγκόσμιο εκκλησιαστικό γίγνεσθαι. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 3-8 Δεκεμβρίου 2017

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος την προσεχή Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Αμβροσίου στον Άγιο Αμβρόσιο. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Αργάκα. (περισσότερα…)

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 19-21 Νοεμβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Ίννια. Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης στην Πάφο. Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πέγεια.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 9-12 Δεκεμβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Αγίου Δημητρίου στο Παραμάλι. Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στη Γεροσκήπου, όπου και θα χειροτονήσει εις διάκονο τον κ. Δημήτριο Κυριακίδη. (περισσότερα…)

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 24-30 Νοεμβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το προσεχές Σάββατο 25 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στην Τάλα. Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Αγίου Στυλιανού στην Πενταλιά. Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στην Έμπα. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 11-14 Νοεμβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το προσεχές Σάββατο 11 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στο Νέο Χωρίο. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό ναό Παναγίας Γαλατούσης στη Γαλαταριά. Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στο Άρσος. (περισσότερα…)

Δηλώσεις του Μητροπολίτου Πάφου για το θέμα των αμβλώσεων

Διαφωνεί αλλά συγχωρεί η εκκλησία της Κύπρου, δηλώνει ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, σχολιάζοντας το θέμα των αμβλώσεων στην Κύπρο το οποίο χαρακτηρίζει ως έγκλημα. Ως εξουσιοδοτούμενος από την Εκκλησιαστική Σύνοδο, ο οποίος είχε διατυπώσει γραπτώς τις θέσεις της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του νομοσχεδίου το 2015, ο Πάφου Γεώργιος δηλώνει ότι θα πρέπει το κράτος να σεβαστεί τη θέση της ισχύουσας θρησκείας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 28 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το προσεχές Σάββατο, 28 Οκτωβρίου στις 10π.μ. θα προστεί της καθιερωμένης δοξολογίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο. (περισσότερα…)

Ομιλία Μητροπολίτη Πάφου κ.Γεώργιου σε συνεστίαση Εκπαιδευτικών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 3 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Ομιλία σε συνεστίαση Εκπαιδευτικών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 3.10.2017 Του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου   Μακαριώτατε, Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και Κύριοι Συνειδητοποιώ ότι δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας μιλώντας σε Εκπαιδευτικούς, με το να υπενθυμίσω ότι η στόχευση του σχολείου είναι διπλή: Η παροχή γνώσεων και η παροχή αγωγής. Το αναφέρω, όμως, για να σας πω ότι με απασχόλησε για μέρες, (περισσότερα…)